Forside
Information - cookies
Tilmeld nyhedsbrev
Kontakt os

Trylledej

Trylledej er lidt som modellervoks. Her er det kun fantasien der sætter begrænsningen.
Her er opskriften:

500 g mel
500 g fint salt
2 spsk olie (stuetemperatur)
2,5 dl lunkent vand
1 dl opløst tapetklister (skal indeholde p.v.a(står på pakken))

Gem lidt af vandet - måske skal du ikke bruge det hele,
- dejen skal være fast som marcipan - en fingertyk pølse på ca. 5 cm skal forblive i sin form hvis du holder den lodret.
Dejen æltes sammen i mindst 5 minutter.
læg dejen i plastpose, men IKKE i køleskabet. (kondens og kulden ødelægger dejen)
Dejen er bedst den dag den er lavet.

Denne trylledej skal tørres ved lave temperaturer, (emnerne må IKKE "bages", da der derved dannes luft/revner m.v og formen ødelægges)
Start ved 50 grader for små figurer og op til 100 - 150 grader ved større emner.
Emnerne skal have en hul lyd når du banker på dem.
Ønsker du at maler emnet, giver det et extra fint resultat hvis du lakerer først, derefter er det også nemt at male detaljer. Du kan selvfølgelig få en extra holdbar figur ved at lakere igen. Det er bedst at lade et lille område på et ikke synligt sted være ulakeret, da du derved kan tørre figuren igen ( fx på en radiator)  hvis trylledejens "værste fjende" fugten skulle dukke op. 
Udarbejdet af Dorthe Rasmussen

Links:
ButikTrylledej - se fremstillingsprocessen
Webopskrifter.dk - Trylledej
Menukortet.dk - Trylledej og pyntedej

Tegne- og kunstnerartikler

Retur til oversigt: hobbybutikker.   Find kreativ hobby som aftenskole kursus



Copyright KreativGuiden 2007